Poilâne pakt uit met ijstaart van geroosterd brood

Print

Poilâne boetiekverantwoordelijke in Wijnegem Kristie Schellens presenteert de nieuwigheid, ijs gemaakt van en met het uitzicht van een brood. Venkel domineert de smaak. Foto: JAA

Wijnegem - Brood en ijs, ze lijken niet eenvoudig om beide te combineren. Toch kan je sinds gisteren zowel sorbet als echt dessertijs op basis van zuurdesembrood kopen bij Poilâne in Wijnegem.

De primeur is te danken aan de samenwerking van twee  artisanale families in Parijs, samen goed voor 150 jaar traditie, samenwerken. Bakker Poilâne en ijsbereider Berthillon hebben allebei dezelfde voorkeur voor eenvoudige maar nobele ingrediënten alsook eenzelfde passie voor kwaliteit. Ze verenigden hun expertise, die van generatie op generatie werd overgebracht, om zo het ijs van geroosterd brood te creëren.

Dat wordt vervaardigd in het atelier van Berthillon op basis van de grote ronde zuurdesembroden van Poilâne, sinds mei ook te koop in de enige Belgische boetiek van de Parijse bakker, in Kanaal aan de Stokerijstraat in Wijnegem.

Wij gingen voorproeven en zagen dat het nieuwe product, dat qua uitzicht lijkt op een echt brood, bestaat uit een lichtbruinkleurige laag ijs van geroosterd brood en hazelnoten evenals een laagje sorbet van geroosterd brood en venkel met een iets donkerder bruin. De venkel geeft met zijn subtiele anijssmaak het geheel een frisse toets.

Het ijs van geroosterd brood  kost 19 euro voor een doosje van een halve liter.

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio