© JAA

Oud-schepen en bewoner Stan Geel vindt ‘zijn’ Torenstraat beter dan nieuwe plannen

Begin maart start de lang verhoopte herinrichting van de Torenstraat. Stan Geel, oud schepen van Openbare Werken en bewoner van de lange centrumstraat, zal de stratenmakers met gemengde gevoelens gadeslaan. “De huidige indeling is zo slecht nog niet”, geeft hij een gele kaart aan zijn opvolgers voor de nieuwe plannen.

jaa

Stan Geel (77) kent de Torenstraat als geen ander. Dagelijks rijdt hij er met zijn scooter door op weg naar de bushalte om naar de stad te trekken of gewoon om een koffie te gaan drinken in taverne De Welvaart. Die scooter heeft hij vandoen sinds hij een tijd geleden een klein herseninfarct kreeg, waar hij verder goed van hersteld is.

Geel kent de Torenstraat ook goed uit de tijd dat hij zelf nog actief was in de lokale politiek. Het boegbeeld van de Volksunie was 22 jaar gemeenteraadslid, tot 2012. Zes jaar (1988-1994) was hij ook schepen en een tijd langs zelfs dienstdoend burgemeester.

“In die tijd heb ik mee voor het ontwerp gezorgd van de Torenstraat. Dat is eigenlijk mijn straat “ grapt Stan, die om den brode verkoopdirecteur van een Duits lingeriemerk is geweest. Het is meteen een prikje naar zijn opvolger Bart Van Scharen (N-VA), met wie hij niet goed opschiet.

“Nooit is er meer inspraak geweest dan ten tijde van ‘mijn’ Torenstraat” beweert Stan Geel stellig. “Alle bewoners mochten kiezen: of ze liever een parkeerplaats dan wel een bloembak voor hun deur wilden. Ik herinner me een infoavond over veilig verkeer van de Bond voor Grote en Jonge Gezinnen. De specialist die ze toen hadden uitgenodigd, bekeek mijn plannen en was klaar en duidelijk: dit is de meest verkeersveilige straat die ik ooit gezien heb. Nu nog is ze zo slecht nog niet, alleszins beter dan wat er op de plannen voor heraanleg staat. De Torenstraat wordt straks een racebaan.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie Zuid