© JAA

© JAA

© JAA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Initiatief van Kristof De Groote en Olivier Seminck gedragen door lokale handelszaken

Winterdorp Schilde zorgt tot 8 januari voor sfeer en schaatsplezier

Vanmiddag rond 12.30 uur zal burgemeester Dirk Bauwens Winterdorp Schilde openen. De eerste uren zwaait Sinterklaas er nog de scepter, maar daarna is het rijk aan de schaatsers. Tot 8 januari kunnen die glijden op …kunststof. Het initiatief komt van de verenigde middenstand van Schilde en ’s-Gravenwezel.

Een schaatsbaan met daarrond kerstbomen, heel veel kleine lichtjes en twaalf gezellige chalets waar je warme drankjes en hapjes kan scoren. Schilde lijkt wel wintersportallures te koesteren. De legendarische skibaan Casablanca mag dan wel tot het verleden behoren, vanaf vandaag kan er geschaatst worden in het parkje pal in het centrum, dat het bekendst is van de Carrousel-avonden in de zomer.

Op het grasveld hebben Kristof De Groote (32) en Olivier Seminck (30) een imposante piste neergezet van wel 300 m². “Maar wij zouden dit nooit alleen kunnen verwezenlijken. De lokale middenstand van Schilde heeft zich eendrachtig achter dit initiatief geschaard. Manuel Stuyts van Elite Reklaam, maar ook Luc Vrelust van de KMO-raad, Johan De Bie van Schilmart, Serge De Groof van De Zevenster, Chris en Mathias van BBQ’tje en nog wel dertig andere handelaars uit onze gemeente bundelen hier de krachten”, vertelt Kristof, die met Olivier het evenementenbureau K&O uit het ijs heeft gekapt. Winterdorp Schilde wordt het maiden project van de twee vrienden.

Vandaag wordt het kunstijs nog enkele uren afgedekt om twee Sinterklaas-shows mogelijk te maken, om 13 en 15 uur. Om 17 uur waagt de gemeenteraad zich aan de eerste rondjes, waarna dat voorbeeld massaal gevolgd kan worden.

“We zijn blij en trots dat we dit zonder één euro subsidie kunnen aanbieden aan de Schildenaren en hopen van Winterdorp Schilde een jaarlijkse traditie te maken”, vertellen Manuel Stuyts en Rita Tutelaars, de geestelijke ouders van het project.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio