© JAA

© Wouter Kersbergen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Flying Fliere (84) maakt laatste vlucht

Bekendste inwoner Broekstraat overleden

Mochten er vlaggenmasten staat in de Broekstraat, ze zouden nu halfstok hangen. In rusthuis Molenheide overleed deze week op 84-jarige leeftijd Louis Tuymans.

jaa

De voormalige metser, die in een klein huisje op het veld woonde langs de bekende kasseiweg, was een dorpsfiguur en bijzonder populair in de kleine gemeenschap van Reigersbroek. Hij was gepassioneerd duivenmelker en voor alles de engelbewaarder van de wijk. Fliere, zoals hij genoemd werd, hield alles in de gaten met een voorkeur voor bouwwerven.

Fliere was ook op gevorderde leeftijd geen doetje. Dat bewees hij door tijdens de jaarlijkse straatfeesten telkens, vastgesjord aan een katrol, vanop grote hoogte een death ride te maken en gezwind te landen in een weide. Het leverde hem de bijnaam Flying Fliere op.

Na de dood van zijn echtgenote Fine, die hij lang verzorgd heeft, ging het dit jaar bergaf met Fliere zelf. Na 62 jaar in de Broekstraat gewoond te hebben, verhuisde hij in september noodgedwongen naar rusthuis Molenheide aan de Turnhoutsebaan, maar vond er nooit zijn draai. “Hij was helemaal op”, hoorden we van ingewijden.

Fliere start zijn vlucht omhoog, naar de hemel, op maandag 5 december. De uitvaartplechtigheid vindt plaats om 11 uur in de aula van Uitvaartcentrum Peeraer aan de Turnhoutsebaan in Wijnegem.

"Met de buurt Reigersbroek kopen we een bloemenkrans. Er wordt ook een tekst voorgelezen met mooie herinneringen aan de Fliere. We hebben ook een groot aantal foto's verzameld. Die zullen tijdens de uitvaartdienst worden geprojecteerd", aldus buurman Hans Robeyns.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio