En Tanya Frencken mag kantine runnen

Kinesist Ralph Pasmans blijft op post in ‘t Brieleke

Print

Kinesist Ralph Pasmans aan het werk in zijn praktijk in 't Brieleke. Foto: JAA

Wommelgem - Kinesist Ralph Pasmans mag van de gemeente zijn SportsReformcenter blijven uitbaten in ’t Brieleke. En Tanya Frencken mag er op z’n minst tijdelijk de kantine runnen.

De gemeenteraad keurde de overeenkomsten met beiden goed. Voor Pasmans gaat het om een zogenaamde overeenkomst ‘bezetting ter bede’. “Dat betekent dat het contract met een termijn van twee maanden opzegbaar is door beide partijen. Dit heeft te maken met het feit dat we binnenkort een studie laten uitvoeren naar de integratie van een nieuwe cultuur- en feestzaal in de huidige infrastructuur van ‘t Brieleke. Als gevolg daarvan kunnen er mogelijk herschikkingen volgen. De aanwezigheid van Ralph mag die toekomstplannen niet hypothekeren”, vertelt schepen van Sport Alex Helsen (N-VA), die zelf ook kinesist is.

Intussen zijn de Wommelgemse sporters ook terug gewend aan de goedlachse aanwezigheid van Tanya Frencken achter de toog van de cafetaria in ’t Brieleke. Zij baatte die cafetaria van het sportcentrum eerder al acht jaar uit tot een conflict met Sonja Kimpen van Synergie in 2013 een einde maakte aan dat verhaal.

De gemeenteraad stelde haar zopas opnieuw officieel aan. Het gaat om een tijdelijke aanstelling, tot eind juni 2017. 

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio