Colruyt Group houdt grote schoonmaak in industriezone Wommegem-Noord

Wommelgem - 1.460 winkels in Vlaanderen en Wallonië namen deel aan de Retail Clean Up Days. Ook bij Fine Food Meat, dat behoort tot de Colruyt Group lieten ze de kippenfilets en –worstjes even liggen om een grote schoonmaak te houden rond de vestiging in de industriezone Wommelgem Noord.

Het initiatief kwam van Comeos, de federatie voor handel en diensten, en kadert in een grootschalige actie tegen zwerfvuil. In totaal hebben handelaars in 366 Vlaamse en Waalse steden en gemeenten een oppervlakte van maar liefst 4 miljoen vierkante meter opgeruimd. Dat is het equivalent van meer dan 800 voetbalvelden.

Het werkterrein van de gelegenheidsschoonmaakploeg van de Colruyt-groep, bevond zich gisteren aan het Sint-Jansveld. “We liggen met ons bedrijf, waar 38 mensen alle kipproducten voor de Colruyt-winkels prepareren, recht tegenover een groot grasveld dat op zijn beurt grenst aan het centrum van Wommelgem”, vertelt dienstchef Nico Knapen. “Dat is een aantrekkingspool voor sluikstorters. Ze komen de troep hier soms gewoon uit de auto gooien. Maar onze mensen zijn niet heiliger dan de paus en durven zelf ook al wel eens een verpakking wegsmijten.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie Zuid

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio