Kolonel Willy De Jonghe met groot militair eerbetoon begraven

Foto: JAA

Kolonel Willy De Jonghe met groot militair eerbetoon begraven

Print
Schoten / Brasschaat - Meer dan 500 mensen woonden gisteren de uitvaartdienst bij van kolonel op rust Willy De Jonghe. De voormalig kampcommandant van de artillerieschool in Brasschaat overleed vorige week op 63-jarige leeftijd.

De uitvaartdienst vond plaats in De Kaekelaar in Schoten, waar Willy woonde en vrijwilliger was voor het lokale cultuurcentrum. Het werd een afscheid met groot militair eerbetoon. Heel wat artilleristen kwamen hun kolonel in Schoten een laatste groet brengen. Dat gebeurde op vraag van echtgenote Marleen Kloeck en de kinderen in rood en blauw, de kleuren van de artillerie.

Onder de vele aanwezigen bevonden zich heel wat toplui van Defensie waaronder generaal Jef van den Put, voormalig chef van het Militaire Huis van de Koning, Generaal Eddy Testelmans chef van de militaire inlichtingendienst en provinciecommandant kolonel Paul Haccuria.

De kist met het lichaam van De Jonghe werd naar de zaal begeleid door tientallen zogenaamde Zonneburchtrijders. Dat is een vereniging van individuele motards die jaarlijks de kinderen met een beperking vervoeren van de Zonneburcht, een school voor buitengewoon lager onderwijs in Waregem, naar het kamp van Brasschaat. Daar konden de kinderen dankzij de overleden commandant jaarlijks een heerlijk kamp beleven in de natuur.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio