© JAA

Nieuwe gemeentesecretaris kiest voor publieke sector na 30 jaar KBC

"Noem me maar gewoon Rony"

De nieuwe gemeentesecretaris heeft Rony Lejaeghere. De gemeenteraad heeft de ingeweken West-Vlaming, die er een rijke loopbaan als manager bij KBC heeft opzitten, unaniem aangesteld. “Ik ben een people manager. Ik denk dat we in dit mooie gemeentehuis samen heel wat goede dingen voor Schoten kunnen realiseren”, vertelt de man aan de vooravond van zijn opvallende carrièrewending.

jaa

De aanstelling van Rony Lejaeghere (55) was het sluitstuk van een lange aanwervingsprocedure waarvoor zich een dertigtal mannen en vrouwen kandidaat hadden gesteld. De huidige gemeentesecretaris, Nicole Verhoeven (60), zwaait eind dit jaar af na een mooie loopbaan van 35 jaar ten dienste van de gemeente Schoten, waarvan 25 jaar als hoogste ambtenaar.

"Woensdag kom ik voor het eerst naar het gemeentehuis voor een kennismaking met haar en met de diensthoofden”, vertelt haar opvolger. “Ik ga de komende weken veel informatie inwinnen en van haar leren. Echt aan de slag ga ik pas vanaf januari. Ik heb er zin in”, vertelt de man die opgroeide in het West-Vlaamse Ardooie, maar na zijn studies aan de Ufsia en huwelijk met de Merksemse Brigitte in het Antwerpse bleef hangen.

Opvallend is dat de nieuwe gemeentesecretaris haast geen ervaring heeft in de openbare sector. Hij woonde in zijn leven ook nog nooit een gemeenteraad bij. “Ik werkte sinds kort wel als interviewer bij het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen, maar daarvoor was ik dertig jaar aan de slag in de privésector. Ik bekleedde diverse managementfuncties bij bank- en verzekeringsgroep KBC”, vertelt Lejaeghere."

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio