© RR

Oppositiepartij Groen schiet milieuschepen Erik Block (CD&V) ter hulp

Jong N-VA wil gemeentelijk lichtplan snel tegen het licht houden

Jong N-VA wil dat de openbare verlichting vooral op meer kruispunten opnieuw de hele nacht blijft branden. Opmerkelijk is dat het sinds deze zomer in uitvoering zijnde en omstreden gemeentelijk ‘lichtplan’ wel voluit de steun krijgt van oppositiepartij Jong Groen.

jaa

Sinds de stapsgewijze invoering van het lichtdoofplan, regent het klachten van mensen die verrast worden door de duisternis. “We steunen de strijd tegen lichtvervuiling en bijhorende CO2-uitstoot, maar dit plan moet herbekeken worden”, vindt Juan Leysen (N-VA), die al gemeenteraadslid het plan weliswaar mee goedkeurde, maar nu onvolkomenheden opmerkt.

Milieuschepen Erik Block (CD&V) kijkt vreemd op van het statement van de jongerenafdeling van coalitiepartner N-VA. “Er komt een evaluatie. Na deze evaluatie kan het lichtplan, waar noodzakelijk en gegrond, dus zeker bijgestuurd worden. Dit kan door bijvoorbeeld extra reflectoren aan te brengen of op bepaalde plaatsen toch nog bepaalde lampen te laten branden. Dat was altijd zo voorzien”, aldus Block.

Opvallende steun voor een in duisternis gehuld Schoten komt van Peter Arnauw en de jongerenafdeling van oppositiepartij Jong Groen. “Wij gaan wel mee in de energiebewuste keuze die door de gemeenteraad gemaakt is rond de straatverlichting in Schoten.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwepren editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio