Halloweenmarkt blijft publiekstrekker met duizenden bezoekers

Ghostface en killerclownkolos Jelle schrikken massa niet af

Print
Schoten - De Halloweenmarkt deed het centrum van Schoten maandagavond volstromen. Zowel marktkramers als heel wat bezoekers hadden hun griezeligste outfit uit de kast gehaald. Blikvanger was killerclown Jelle.

De Halloweenmarkt is al enkele jaren een publiekstrekker van jewelste op die vroeger zo stille vooravond van Allerheiligen. Liefst 75 marktkramers hadden een plekje veroverd op de marktplein. Veroverd,  want er wordt gevochten voor een plaatsje op de door duizenden mensen uit Schoten en verre omstreken bezochte markt.

Ondanks dat er flink wat bier en meer geestrijke dranken geschonken werden, kende de editie 2016 een rustig verloop. Politie en brandweer hielden bij het begin van de markt wel een inspectieronde en daarbij werden drie kramers die zich niet hielden aan het verbod op het gebruik van echte glazen, het schenken van sterke drank of andere veiligheidsregels huiswaarts gestuurd.

 “Een topevenement”, aldus Sam Hendrickx, verkoper van brandschoon tafellinnen uit Borsbeek, die voor de gelegenheid een met bloedvlekken besmeurd Halloweenpak draagt. Voor de foto grijpt hij even nichtje Djuna Sterckx bij de keel grijpt, al komt die speciaal voor deze markt helemaal uit Berlaar naar Schoten.

Ook Wim Wens en Britt Junius, die al even griezelig verkleed net een wafel gekocht hebben voor hun heksje Lily (5) genieten. 

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio