40 nieuwe woningen, herindeling schoolgebouw en herschikking parkeerplaatsen

Toekomst Lodewijk De Vochtplein verhit gemoederen

Print

Een toekomstvisie van Blauwdruk Stedenbouw, maar het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Foto: Blauwdruk Stedenbouw

Schilde - Het Lodewijk De Vochtplein is nu een zee van ongeordende openbare ruimte. De gemeente wil meer structuur brengen in het onderbenutte dorpsplein. Op 9 november trekt het schepencollege met de eerste schetsen naar de bevolking, maar nu al lopen de gemoederen hoog op.

Het studiebureau Blauwdruk Stedenbouw uit Antwerpen maakte op vraag van het schepencollege een voorstudie voor herindeling van het plein, ook bekend als locatie voor het populaire horecafestival Wezel Culinair. Het is genoemd naar de Vlaamse componist-dirigent Lodewijk De Vocht (1887-1977) , waarvan ergens verloren in die immense ruimte naast de kerk, ook nog een beeld staat.

“Het schepencollege heeft een visie op hoe het dorpscentrum van ‘s-Gravenwezel nog meer een warm Kempisch dorp kan worden, ten bate van alle inwoners en lokale handelaren”, aldus schepen voor Ruimtelijke Ordening Steven Dietvorst (CD&V).  “Voorlopig denken we aan de creatie van twee pleinen, een vrijstaande kerk en een groene inrichting. Doelstelling is om de huidige functies van parkeren, ontspannen, markt, evenementen, school enz. te versterken met nieuwe woningen en mogelijkheden voor de horeca.”

Nog voor deze principes eerder deze week aan de gemeenteraad ter stemming werden voorgelegd, werd al een petitie gedropt op tafel van raadsvoorzitter Sebastiaan Rubberecht (CD&V). 75 ondertekenaars stellen daarin zich grote zorgen te maken over de geplande grote manoeuvres en klagen het gebrek aan inspraak aan.

Lees hert volledige verhaal woensdag in Gazet Van Antwepren editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio