Stevige beats kondigen discreet initiatief aan

Foto: JAA

Gemeentelijke jeugdwerkers houden permanentie in JoNaS

Stevige beats kondigen discreet initiatief aan

Print
Schilde - Vandaag gaat het stuiven op het grasveld achter het Lodewijk De Vochtplein. Op de beats van dj Freaquency houdt de gemeente JoNaS boven de doopvont.

Zo bruisend het er vandaag aan toe gaat in hartje ’s-Gravenwezel, met naast dansmuziek ook tal van spectaculaire sport- en speelmogelijkheden zoals eliminator, bungee run en free fall, zo rustig en sereen moet de werking van JoNaS worden.

“JoNaS is de afkorting van Jongeren Na School”, vertelt jeugdconsulent Jef Peeters. “Het vroegere jeugdatelier Ons Huisje, dat leeg stond, hebben we ingericht tot een plek voor de 10- tot 25-jarigen van deze gemeente op zoek naar een plek om hun huiswerk te maken, om even te chillen na schooltijd aan de tafelvoetbal of spelconsole maar ook voor een goed gesprek met een jeugdwerker, als ze daar behoefte aan hebben. Twee keer per week zorgen we voor permanentie in JoNaS: op maandag van 15.30 toto 17.30 uur en op woensdag 12 tot 16.30 uur.”

Discreet en deskundig zijn twee sleutelwoorden die Jef, Bert en hun jongste collega Hans Wicke centraal willen plaatsen bij hun aanpak. 

JoNaS kick-off, vandaag van 14.30 tot 20 uur op het Lodewijk De Vochtplein in ’s-Gravenwezel, jonas@schilde.be, 0491 28 04 77.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio