© JAA

© JAA

© JAA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Maria verrezen in Annonciaden-grot

Maria staat opnieuw in de grot van de Annonciaden en ze wordt er zoals de katholieke overlevering het wil aanbeden door Bernadette. De wonderbaarlijke verrijzenis, met dank aan buurtbewoner Lieve Kelders en ‘huisbaas’ David Costermans, werd gisteren met een intieme gebedsviering bezegeld.

jaa

Na afbraak van de oude normaalschool en het klooster van de Zusters Annonciaden in 2011, was de grot in natuursteen achterin het parkje zowat het enige dat bleef staan. Vooraan in de mooie nieuwbouw wonen nu senioren, verdeeld over 88 assistentiewoningen. Maar het Mariabeeld die decennia in de grot had gestaan, overleefde de operatie niet. Lieve Kelders, ziekenzorg-vrijwilliger en gemeenteraadslid voor N-VA, signaleerde projectontwikkelaar David Costermans dat in de grot eigenlijk een Mariabeeld hoorde te staan.

Costermans legde via zuster Irma, die 45 jaar in het de afgebroken school woonde en nu nog steeds in Wijnegem woont, contacten met het ordeklooster in Huldenberg en daar vond zuster overste Emerence Brants nog een mooie levensgrote Maria in een opslagplaats, net als een beeld van Bernadette, het meisje dat de moeder van Jezus zag verschijnen in de grot van Lourdes. “Na vijf jaar van leegstand zijn we blij dat ze opnieuw in onze grot staat. Zonder Maria had die ook geen reden van bestaan mee”, aldus zuster Irma.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen edite Noord

Vastgoed

Jobs in de regio