Gemeente laat alle Schotenaren beetje burgemeester spelen

Foto: JAA

UA peilt met grootschalige enquête naar tevredenheid en kiesintenties inwoners

Gemeente laat alle Schotenaren beetje burgemeester spelen

Print
Schoten - Deze week valt bij alle 14.000 Schotense gezinnen een tevredenheidsenquête in de bus. “Hiermee kunnen we achterhalen welke klemtonen we best leggen in ons beleid en hoe onze dienstverlening beter kan”, aldus schepen voor Communicatie Iefke Hendrickx (N-VA). Opvallend: onderzoekster Sabine Rys peilt ook naar de politieke voorkeur van de deelnemers.

Sabine Rys is als onderzoekster verbonden aan het departement politieke wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. In het kader van haar doctoraatsthesis stapte ze naar de gemeente met het idee voor een grootschalige tevredenheidsenquête.

Het invullen van de overzichtelijke vragenlijst duurt tien minuten. Er wordt gevraagd naar de algemene beoordeling van politie, OCMW en gemeente, maar ook naar specifieke diensten zoals bv. kinderopvang, onderhoud van parken en bibliotheek. 

“Het is bij mijn weten de eerste keer dat de gemeente Schoten zo’n grootschalig onderzoek laat uitvoeren”, aldus schepen Iefke Hendrickx (N-VA), die haar collega’s in het schepencollege kon overtuigen om te investeren in de enquête. “

Opvallende vragen onderaan de enquête zijn de naam van de straat waar de invuller woont en zijn of haar politieke voorkeur. Bij Groen vinden ze het peilen naar de kiesintenties van de Schotenaren onkies. “Om hier conclusies uit te trekken is het noodzakelijk dat er een juiste selectie van de bevolking gemaakt wordt, zoals dit gebeurt bij professionele enquêtes. Het resultaat zal afhankelijk zijn van wie de enquête invult en is in die zin niet relevant. Natuurlijk wel leuk voor de partijen die hier goed uitkomen, maar het hoort hier niet”, aldus oppositieraadslid Eric De Swaef (Groen).

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio