Tachtigjarig familiebedrijf marktleider in nichemarkt onderhoud elektromotoren

Van Loock neemt nieuwe bedrijfsgebouwen in gebruik aan waterkant

Print
Schoten - Binnen enkele jaren zal Van Loock zware motoren tot 50 ton niet langer via de weg, maar via het kanaal Dessel-Schoten tot bij haar nieuwe bedrijfszetel laten voeren. “Onze keuze om niet alleen in heimat Schoten te blijven, maar liefst zo dicht mogelijk bij de waterweg was strategisch”, vertelde ceo Bob Van Loock, bij de officiële opening van het gebouw.

Jan De Nul, DEME, Tiense Suikerraffinaderij, De Lijn, de Belgische en Nederlandse marine, BASF en Siemens. Het zijn niet bepaald kleine bedrijven die graag beroep doen op de expertise Van Loock, een KMO gespecialiseerd in het herstellen en reviseren van elektrisch aangedreven motoren.

“Toch is dit bedrijf heel klein gestart met een winkel in de Paalstraat waar koelkasten en andere huishoudelijk apparaten hersteld werden”, vertelt Edmond Van Loock (79), vader van huidige zaakvoerders Bob en Annick Van Loock, nog steeds met dezelfde gedrevenheid als toen hij zelf de touwtjes van het familiebedrijf in handen had.

“Later gingen we steeds meer werken voor de binnen- en lange omvaart. Vandaag is de band met de scheepvaart losser en werken we vooral voor de industrie en transportsector. Draaistroommotoren, gelijkstroommotoren voor trams en treinen; hoogspanningscabines en generatoren.”

Van Loock opereert in zulke nichemarkt dat haar vakkennis wereldwijd gevraagd is, van Zuid-Amerika tot in Afrika. 

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio