Zwerfvuiljacht in Bloemendaal

Print
Schoten - Met een zwerfvuilactie in de wijk Bloemendaal, de filmvoorstelling ‘Demain’ en een voordracht door oceaanbeschermer Dos Winkel werd een punt gezet achter de eerste Zero Waste Week in Schoten.

Op voorstel van buurtbewoonster Lut Desaever werd de wijk Bloemendaal uitgekozen als doelwit voor de voor de gelegenheid groene tornado’s. Zij houdt al eens vaker grote schoonmaak in de wijk, maar moest dan bij aflevering van de troep in het containerpark ook nog eens betalen voor afgifte ervan.

Dit keer werkte de gemeente wel actief mee aan de zwerfvuilcampagne door hesjes, zakken en grijpers ter beschikking te stellen. Schepenen Erik Block (CD&V) en Lieven De Smet (N-VA), zelf Bloemendaalbewoner, offerden zelfs hun zonnige zaterdagnamiddag op om de wijk langs de vaart van zwerfvuil te verlossen. Ook enkele ouders met kinderen van de lokale basisschool kwamen spontaan mee helpen en Hanne Waumans was met dochter Sine (3) zelfs helemaal uit Merksem gekomen.

“Drie volle vuilniszakken. Dat was het trieste resultaat van een uurtje zwerfvuil rapen. Op het eerste zicht leek de buurt proper, tot je begint te rapen. Ondanks dat we in heel de wijk Bloemendaal een briefje in de brievenbus hadden gestoken, waren er jammer genoeg maar weinig helpers”, vertelt Lies Van Bauwel van de Zero Waste Week.  

“Ik vind het toch belangrijk om dit aan mijn kinderen mee te geven. Kinderen krijgen die onheilspellende berichten over de toestand van onze aarde ook te horen. Nu konden ze zelf iets doen. Bovendien vonden de kinderen het nog leuk ook. 't Was fijn om te zien dat onze actie toch aanstekelijk werkte. Enkele voorbijgangers maakten gelukkig wel spontaan de tijd om mee te rapen.”

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio