© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kleine Bloemenstoet zorgt voor grote ontroering

Met slechts 16 wagentjes bleef het aantal deelnemers aan 55ste Kleine Bloemenstoet in Wommelgem aan de lage kant. Maar de ontroering was opnieuw groot toen de prachtig versierde en door kinderen voortgetrokken fleurige creaties passeerden.

jaa

Een paar duizend Wommelgemnaren wilden dit folklorefeest voor geen geld missen. Mede door het verrassend aangename nazomerweertje stonden ze rijen dik langs de omloop. Na het aanschouwen van de wagens was er tijd genoeg om te grabbelen tijdens de bollenregen en voor een pintje op de Kerkplaats in afwachting van de bekendmaking van de uitslag.

Juryleden Chris Proost, Julien Guldentops, Beatrijs Van Craenenbroeck, Cynthia Steylaerts en Hugo Van Peer, allemaal gelauwerde kunstenaars, duidden de winnaars aan.

Sneeuwwitje en astronauten

Vijf gezinnen uit de Recognitiestraat leken met hun wagen “Spiegeltje spiegeltje aan de wand” zo weggereden uit een Disneyfilm. Hanne Delanghe (24) was een alles behalve gemene jager. Haar zus Marie (20) straalde in haar zelfgemaakt Sneeuwwitje-kostuum en bracht niet alleen de zeven kleine dwergen het hoofd op hol. En dan was er nog Amelie Kets als heks.

De personages begeleidden een bloem van een Sneeuwwitje, die was opgetrokken uit liefst 25000 dahlia’s. Een leuke promostunt was de kar vol gelukkig niet giftige, maar wel lekkere grote rode appelen die de ‘Panische Langehoebendekes” achter hun wagen voorttrokken. De jury duidde hen aan als winnaars bij de grote wagens en Sneeuwwitje en de dwergen gingen ook met de publieksprijs terug naar hun sprookjesbos.

Astronauten

De zusjes Hannelore (10) en Marjolien (7) Buys van het Scheersel vlogen als echte astronauten met een raket door de straten van Wommelgem. Mama Inge is een groot Kuifje-fan en papa Stefan was net als vriendinnetje Sam Van Wert (10) graag bereid om de prachtige dahliaraket te ontwerpen en mee te helpen bouwen. “Het is 35 jaar geleden dat Hergé het Kuifje-album “Mannen op de Maan’ in een Nederlandse vertaling uitbracht. We vonden het nu tijd om ook twee Wommelgemse meiden op de maan te zetten”, geeft papa en raketarchitect Stefan toelichting bij de creatie.

De families De Bie en Houben uit de Adolf Mortelmansstraat hadden 12000 bloemen, 12 weken en evenveel bakken bier nodig om hun Kung Fu Panda vorm te geven. Ylana (9), Chloë (6) en Jeremy (10) trokken hem met vereende krachten en apetrots op het werk van hun ouders door de straten van de Antwerpse bloemengemeente. Dat hun tweede deelname beloond werd met de hoofd- en publieksprijs, maakten alle geleverde inspanningen eens zo veel waard.

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen editie Zuid

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio