Cambridge-paleis vervangt Oriental Plaza

Print

De sloop van het bekende Aziatisch restaurant Oriental Plaza is ingezet. Foto: JAA

Schilde - Met flink wat gekraak werd gisteren de sloop ingezet van Oriental Plaza, het bekende Chinees-Japans restaurant dat decennia lang gevestigd was aan de Turnhoutsebaan. Lokaal projectontwikkelaar Old Style Begint zet er straks negen villa-appartementen in de plaats onder de naam Cambridge.

De heraanleg van de Turnhoutsebaan tussen het centrum van Schilde en Zoersel is nog volop bezig, maar zorgt nu reeds voor een herwaardering van dit stuk, waar vroeger vooral louche bars en discotheken stonden. De in de jaren tachtig en negentig roemruchte dancing Cartiers werd al eerder afgebroken en vervangen door appartementen. De eigenaars van het wel goed aangeschreven Oriental Plaza, de familie Zhou, verkochten het gebouw na 15 jaar, maar bleven in Schilde. Ze openden intussen een nieuwe en kleinschaliger restaurant: Zen Oriental Cuisine, nabij de Carrefour. 

Aantrekkelijk

“De aanleg van onder meer fietspaden en beveiliging van de kruispunten maakt dit deel Turnhoutsebaan straks heel aantrekkelijk om te wonen. Het dorpscentrum en bushaltes liggen vlakbij. Er vestigen zich daar ook steeds meer leuke restaurantjes, zoals tapasbar Pata Negra”, vertelt Christine Wallaert van vastgoedspecialist ’t Waterhuys, eveneens uit Schilde.

Die zit ook achter heel wat nieuwe projecten die momenteel vorm krijgen in hartje ’s-Gravenwezel zoals Koetshuis op de hoek van de Wijnegemsteenweg en straks de nieuwbouw die in de plaats van de laatste en onlangs gesloten krantenwinkel van ’s-Gravenwezel komt wat verderop. ’t Waterhuys realiseerde eerder onder meer de bekende Ganzenkuil in Westmalle, met appartementen en dokterspraktijk, en Hof ter Linden in Halle-Zoersel. 

Jonge koppels

“Wij doen de exclusieve verkoop van de negen ruime twee slaapkamer-appartementen”, vertelt Wallaert. “We mikken met Cambridge, zoals het project heet, onder meer op de wat oudere Schildenaren voor wie de villa te groot wordt, al liggen de prijzen, van 284.000 tot 314.000 euro, zeker ook binnen bereik van jonge koppels, zoals de gemeente wil."

Architect Thierry Lespagnard tekende een klassiek gebouw met villa-looks. Bouwbedrijf Van Gastel uit Schoten zal de werken uitvoeren, die eind 2017 zullen klaar zijn. “De projectontwikkelaar maakt graag gebruik van recuperatiematerialen, wat Cambridge een stijlvol en duurzaam karakter zal”, aldus Wallaert.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio