Daarom staat de torenklok in Schoten al maanden op 10 na 6

Foto: JAA

Ook klokken luiden al hele poos niet meer

Daarom staat de torenklok in Schoten al maanden op 10 na 6

Print
Schoten - De klok van de Sint-Cordulakerk wijst nu al twee maanden aan dat het 10 na 6 is. De wijzers verroeren geen millimeter. En ook de klokken zwijgen verontrustend. Wij trokken naar pastor Flor Stes om het mysterie op te lossen.

Dagelijks komt er wel iemand bij de pastor langs met vragen. “De klok staat stil. Hoe komt dat?  Hoever staat het met de werken in de Sint-Cordulakerk? Het duurt zo lang! Het torenuurwerk staat al wekenlang stil. Ook de vertrouwde luidklokken zwijgen als nooit tevoren.”

Natuurlijk is pastor Flor Stes op de hoogte van het feit dat ‘zijn’ Sint-Cordulakerk nu al een hele tijd van slag is. Met de ongewone hitte heeft het niets te maken. Wel met de restauratiewerken die nu al meer dan twee jaar aan de gang zijn en sinds deze zomer de fase van de elektriciteitsvernieuwing bereikt hebben.

Vorige week werd een eerste ploeg elektriciens afgelost door een tweede ploeg van vier specialisten van de firma Electro Industrielle uit Antwerpen. Nadat alle schakels, lichtpunten en leidingen vervangen zijn, zullen David Bruyninckx en zijn collega’s de totaal vernieuwde elektriciteitsinstallatie opnieuw activeren in de toren van de kerk, in de middenbeuk en de sacristie, bij de verwarmingsinstallatie, in de kleedkamer en de bergruimten.

Lees het volledige verhaal woendag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio