Fietsboulevard langs Vremdesteenweg

Foto: JAA

Fietsboulevard langs Vremdesteenweg

Print
Wommelgem - Met de inhuldiging van het nieuwe voet- en fietspad langs de Vremdesteenweg, werd alweer een missing link in het steeds nauwer vertakte beveiligde fietsnetwerk in Wommelgem weggewerkt. De Torenstraat in het centrum krijgt geen fietspaden, maar wel erg brede fietssuggestiestroken.

Van eind mei vonden er in de Vremdesteenweg wegwerkzaamheden plaats. Het bestaande fiets- en voetpad kreeg een grondige onderhoudsbeurt, werd verbreed en doorgetrokken richting Vremde. “Er is nu een verbinding met het pas aangelegde fietspad aan het kruispunt Vremdesteenweg-Herentalsebaan”, vertelt schepen voor Mobiliteit Bart Van Scharen (N-VA). “Het loopt maar tot nummer 84 en niet tot de grens met Boechout omdat het bestuur van de bestuur van de buurgemeente er nog niet uit is of ze het fietspad op haar grondgebied nu links of rechts van de rijweg gaat leggen.”

Intussen werkt de gemeente naarstig verder aan het ontwerp voor de nieuwe Torenstraat, in het centrum. “Binnenkort trekken we met de plannen naar de bewoners. Ook hier is het beveiligen van de fietsers, gezien de aanwezigheid van de Sint-Johannaschool, een belangrijk aandachtspunt”, aldus Bart Van Scharen. “Maar de Torenstraat is smal. Daarom opteren we voor de aanleg van twee hele brede fietssuggestiestroken, waar ook het autoverkeer over mag maar de zwakke weggebruiker voorrang heeft, in de plaats van afgescheiden fietspaden. De stroken worden liefst 1,5 m breed.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwepren editie Zuid.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio