Herfstcollectie in zomerse omstandigheden

William Theunis en Ellen Campo van Shirtcenter, die sinds de grondige renovatie nu ook over een salon met bar beschikt. Foto: JAA

Schoten Fashion Days met 17 deelnemende boetieks tot en met zondag

Herfstcollectie in zomerse omstandigheden

Print
Schoten - Het is warmer dan bij de Fashion Days in het voorjaar. Toch presenteren liefst 17 boetieks dit weekend hun herfstcollectie.

Carmelo Scalini, van de gelijknamige schoenenzaak in de Paalstraat, is als Italiaan wat gewend, maar ook hij pufte gisteren onder de ongewoon zomerse temperaturen. “Toch ligt er nergens nog een zomercollectie in de etalage”, verzekert Scalini. Die rolt samen met de collega’s de rode loper uit dit weekend. Met gunstige prijzen, cava, kinderanimatie en een foodtruck willen ze de klanten het hele weekend in de Paalstraat en omgeving houden. “Ook op zondag blijven de winkels uitzonderlijk open, van 11 tot 18 uur”, aldus de minzame Italiaan.

William Theunis en Ellen Campo van Shirtcenter grijpen de Fashion Days aan om hun totaal vernieuwde speciaalzaak voor herenkleding te tonen. “We zijn de voorbije weken gesloten geweest en hebben flink wat geïnvesteerd om onze winkel gezelliger en lichter te maken”, is William, die zijn winkel startte aan de Bredabaan in Merksem, trots op het eindresultaat.

Met veel hout en leuke decoratieve elementen werd een huiselijke sfeer gecreëerd aan centrumparking ’t Ven. Blikvanger is een heus salon met bar waar je je een echte Talisker of Glenfiddich (whisky) kan inschenken, een espressootje kan maken en Gazet Van Antwerpen kan lezen. “We kiezen alleen voor kwaliteitsproducten”, knipoogt de Shirtcenter-zaakvoerder, die met Ledub, Thomas Maine en Pierre Cardin ook weer enkele nieuwe merken in huis haalde.  “De ervaring leert dat zelfs in deze mannenzaak de echtgenotes eerst op verkenning gaan en de mannen rustig afwachten. Dat kunnen ze dus voortaan doen in ons salon.”

Schoten Fashion Days nog op zaterdag van 10 tot 18 uur en zondag van 11 tot 18 uur.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio