Interieurzaak Floow stroomt van stad naar rand

Foto: JAA

Amerikaanse Amanda Lewis zet bekende Antwerpse lifestylezaak verder in Schilde

Interieurzaak Floow stroomt van stad naar rand

Print
Schilde - Floow was 15 jaar lang een toonaangevende interieurzaak in Antwerpen. Dit voorjaar sloten de oprichters hun winkel aan de Mechelsesteenweg, maar de Amerikaanse Amanda Lewis zet de traditie verder; onder dezelfde naam, met een even originele collectie meubelen, maar wel in de stadsrand, aan de Turnhoutsebaan in Schilde.

Floow was het geestkind van de Nederlander Danker de Rijke en erg populair bij mensen met smaak op zoek naar een originele, maar betaalbare inrichting van hun woning. “Toen de zaak de deuren sloot, was ook ik teleurgesteld. Maar na overleg met mijn partner Patrick Lievens heb ik de kans gegrepen om de winkel over te nemen. Sinds mei is Floow opnieuw open. We vonden een mooi pand aan de Turnhoutsebaan 194, pal in het centrum van Schilde naast bakker Kessen”, vertelt de gastvrouw.

De roots van Amanda Lewis liggen in het Amerikaanse Seattle. Er stroomt Mexicaans, maar ook Noors bloed in haar aderen. “Ik woon nu zo’n 15 jaar in België. De liefde dreef me deze richting uit. Mijn Nederlands is niet perfect, maar ik spreek het intussen behoorlijk. Voor dit Floow-hoofdstuk zat ik in de kunstwereld en werkte ik in galerijen.”

Floow biedt een staalkaart van wat meubelontwerpers uit heel Europa, die op de rand van de grote doorbraak staan, te bieden hebben. 

Floow, Turnhoutsebaan 194, in Schilde, tel 03-291.44.49, open van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 18 uur. Vanaf oktober ook elke eerste zondag van de maand open van 13 tot 17 uur.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio