© JAA

© JAA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Beurs van Evente gunt elke bezoeker uitzonderlijke inkijk in kasteeldomein Kijckuit-Belvedère

Belvedère toont luxe en lifestyle in prachtig kader

Gisteren ging in de tuin van kasteel Belvedère een nieuwe luxe- en lifestylebeurs van start. Voor het minder kapitaalkrachtige publiek is dit een unieke gelegenheid om één van de mooiste kasteeldomeinen van Wijnegem eens vrij te bezoeken, het hele weekend lang.

jaa

Belvedère is het paradepaardje van Evente, het bureau van Kristof Demuys (44) uit Borsbeek. “Ik organiseer al langer evenementen, maar ben blij dat ik hier in Wijnegem eens kan uitpakken met een nooit gezien concept: een luxetent, die wel lijkt te zijn weggehaald uit de sprookjes van duizend-en-een nacht. Vergeet de kleffe sfeer van de plastieken tenten waar je gewoonlijk wordt ingeduwd bij beurzen. Onze tentoonstellingsruimte kan qua grandeur wedijveren met het prachtige kasteel waar we te gast mogen zijn.”

Exclusieve juwelen van Mas Tu Vu Jewels, ook bekend als maker van de fonkelende trofee voor de Scheldeprijswinnaar, villaverkoper Immopoint, BMW- en MINI-dealer Centrauto, sigarenspecialist La Casa Del Habano, vermogensbeheerder Fortuna Financial Group, fondsenbeheerder Nano en Flanders Horse Event nemen elke een pand van de 400 m² grote tent in. Die tent werd gemaakt door Black Sheep Productions, die ook al voor beschutting zorgde op Tomorrowland. De modellen van Miss-M uit Kapellen zullen er defileren in exclusieve ensembles en natuurlijk mag ook een bar en restaurant niet ontbreken, bemand door koks van cateraar Silverspoon.

“In Belvedère vonden reeds uitverkochte feesten plaats voor een select publiek, maar zaterdag en zondag is iedereen welkom in het kasteeldomein”, kondigt Kristof aan. “Je kan dan het mooie beursaanbod bekijken en een wandeling maken doorheen de imposante 17 hectare grote parktuin die achter het kasteel ligt. Een unieke kans dankzij de gastvrijheid van kasteelheer Leo De Haas en zijn echtgenote Astrid Brugman. Meerdere bewakingsagenten houden een oogje in het zeil.”

Het classicistische kasteel aan de Broekstraat stond vroeger bekend als Kijckuit. Nadat het 250 jaar in handen was geweest van de familie van Havre, ging het in 2006 over naar de Nederlandse projectontwikkelaar Leo De Haas. Zij laten de deuren van het mooi gerestaureerde monument zelf op slot, maar het park alleen al loont de moeite voor een bezoek. Met z’n vele vijvers, eeuwenoude bomen, her en der verspreide beelden en prachtige vergezichten waan je je in een tuin van een Frans chateau. Voor wie zin heeft in een zoektocht: ergens in het domein staat het oudste duivenkot van Wijnegem, een rariteit met bouwjaar 1900.

Beurs Belvedère, kasteeldomein Broekstraat 13 in Wijnegem, zaterdag 10 en zondag 11 september van 10 tot 18 uur. Vrije toegang.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio