Beschermcomité scouting Wommelgem organiseert dit weekend volksverhuizing naar Luxemburg

Groot jubileumfeest op kampplaats Grandvoir

Print

Koen Roskams, voorzitter van het beschermcomité, is klaar voor het jubileumweekend in Grandvoir, samen met 150 andere sympathisanten van scouting Wommelgem. Foto: JAA

Wommelgem - Dit weekend vindt een ware volksverhuizing plaats vanuit Wommelgem naar Grandvoir. 150 leden van Voor Alle Steun Aan Scouting Wommelgem (VASAS) gaan er vieren dat ze al tien jaar een eigen kampplaats bezitten in het Luxemburgse dorpje. “We willen ook de lokale bevolking bedanken, met wie we al even lang heel goed samenwerken”, vertelt voorzitter Koen Roskams.

Vrijdagavond vertrekken ze, al is de voorwacht zoals bij echte scoutskampen al vroeger ter plaatse om het terrein in de deelgemeente van Neufchâteau klaar te maken om tientallen tenten op te stellen. “Ik ben zelf zowel in de Chiro als bij de scouts geweest”, vertelt Koen. “Onze jongste zoon Feel (18) is nu nog altijd scoutsleider. De andere twee kinderen zijn ex-scouts. Scouting leeft in Wommelgem. Met 230 leden zijn we één van de grootste groepen in Antwerpen.”

Die bloei is voor een deel te danken aan VASAS. “Noem ons een beschermcomité”, licht Koen toe. “Het zijn vooral ouders van scouts en gewezen scouts die zich engageren. Wij waken er al veertig jaar over dat de leidingsploeg zich echt om de kinderen kan bekommeren en nemen hen heel wat praktische beslommeringen uit handen. We zetten bv. geldinzamelacties op het getouw om materialen aan te kopen en te herstellen. Ik denk dat veel andere scoutsgroepen wat jaloers zijn op alle tenten en andere spullen die we de voorbije vier decennia wisten te verzamelen in onze lokalen op het Fort en aan de Van Tichelenlei. We zijn solidair en lenen die materialen graag uit aan andere groepen. Ook onze eigen kampplaats, die toch vrij uniek is, stellen we aan zeer redelijke voorwaarden graag ter beschikking aan collega-scouts.”

Scouting Wommelgem en de gemeenschap van Grandvoir onderhouden al tien jaar een hechte relatie met elkaar.

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet Van Antwerpen editie Zuid.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio