Persmobiel verwerkt 3 ton appels

Foto: JAA

Persmobiel verwerkt 3 ton appels

Print
Schoten - of Van Schoten, het particulier woonzorgcentrum aan de Botermelkdijk, kreeg Persmobiel Kempenland op bezoek. Dat is een trailer met persen waar particulieren sap kunnen maken van hun zelf geoogst fruit;

Er werden 3 ton appels en een paar kratten peren herleid tot ongeveer 1.800 liter vers gemengd sap. Dit vruchtensap wordt vervolgens netjes verpakt in een box, waardoor het goudkleurige vocht nagenoeg een jaar bewaard kan worden.

De gemeente Schoten verleent medewerking aan dit project, vermits het inspeelt op de hedendaagse trend om geen voedsel verloren te laten gaan, maar ook omdat fruitsap gewoon gezond is. Schepen Erik Block (CD&V)  "Bovendien wordt het lokaal geteeld, geoogst en geproduceerd en deze korte lijn is meteen ook een garantie voor minder CO2 en minder vrachtwagenvervoer.”

Op woensdag 19 oktober komt de persmobiel voor een tweede keer naar Schoten. Ditmaal kan je tussen 10u en 17u met je appeloogst terecht op de gemeentelijke boerderij (Wijtschotbaan 16). Deze dag zal in goede banen geleid worden door Beweging.net Schoten.

Om wachttijden te vermijden, is reserveren gewenst via info@persmobiel.be of via telefoon (of sms) op het nummer: 0497 48 54 61.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio