Gewezen voorzitter cultuurraad klaagt asociale premie aan

Roland Doclo op de traplift die hij liet installeren voor zijn hulpbehoevende echtgenote. Foto: JAA

Roland Doclo onderneemt kruistocht tegen nieuw reglement aanpassingspremie levenslang wonen

Gewezen voorzitter cultuurraad klaagt asociale premie aan

Print
Schilde - "De gemeentelijke aanpassingspremie om mensen levenslang thuis te laten wonen is asociaal en schiet zijn doel voorbij.” Dat zegt Roland Doclo, die de meerderheid verwijt alleen maar electorale belangen na te streven met de recente aanpassing van het reglement.

De strijd van Roland Doclo (75), bekend figuur in het verenigingsleven en gewezen voorzitter van de cultuurraad, is merkwaardig omdat de man vorig jaar zelf wel 2000 euro uitgekeerd kreeg vanwege de gemeente.

“Mijn echtgenote Isabelle (78) brak begin dit jaar haar heup. Na een operatie en een lang verblijf in het revalidatiecentrum, was het duidelijk dat onze woning in de Groene Wandeling moest aangepast worden met het oog op de terugkomst van Isabelle”, vertelt Doclo. “Ik liet voor 25.000 euro aanpassingswerken uitvoeren. Grootste uitgaven waren de installatie van een traplift en in de badkamer staat nu ook een inloopdouche. De premie is intussen uitgekeerd, maar ik heb wel moeten doorzetten, want aan het loket in het gemeentehuis was men op zijn zachtst gezegd niet erg behulpzaam.”

De premie was initieel bedoeld om mensen met een handicap te helpen. Maar haast niemand vroeg hem aan. “Wellicht daarom hebben de schepenen Lieve Struyf (CD&V) en Kathleen Krekels (N-VA) het initiatief genomen om het reglement aan te passen. Maar de nieuwe versie van de regels, die snel doorgedrukt moest worden, bedient vooral de achterban van de schepenen: de georganiseerde senioren in Schilde en ‘s-Gravenwezel. 

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio