Grote manoeuvres tijdens grote vakantie in Basisschool Bloemendaal

Directeur Rita Lauwers bij de werf met de plaat die toont hoe groen en aantrekkelijk de speelplaats van basisschool Bloemendaal zal worden dit najaar. Foto: JAA

Van grijs asfalt naar groene speelplaats

Grote manoeuvres tijdens grote vakantie in Basisschool Bloemendaal

Print
Schoten - De speelplaats van de vrije Basisschool Bloemendaal wordt volledig vernieuwd. Met dan aan pastor Flor Stes die ervoor zorgde dat een deel van het geld dat vrijkwam na verkoop van de Sint-Jozefkerk aan Colruyt, bij de school terechtkwam.

In de meeste scholen is het nu muisstil op de anders zo drukke speelplaats. Dat is niet het geval in de Bloemendaalschool. Er zijn niet alleen de joelende speelvogels die deelnemen aan de zomerkampen van Idee Kids, maar ook bouwvakkers van aannemer Jef Jaspers uit Essen die in opdracht van het schoolbestuur druk doende zijn met het verwijderen van de oude speelplaatsondergrond.

“Die bestond uit asfalt en had zijn beste tijd gehad”, vertelt Rita Lauwers, die ook in volle vakantie even langskomt om poolshoogte te nemen. “We voorzien een nieuwe bodem met doelen waarop de kinderen straks kunnen voetballen, volleyballen en basketballen. Ondergronds worden ook allerlei leidingen vernieuwd.”


De aanleg van de sportvelden is maar één schakel in een uitgebreid vernieuwingsplan voor de speelplaats van Bloemendaal. De belangrijkste fase start half oktober met de aanleg van het nieuwe speelpark. "Colruyt kocht destijds de gronden na afbraak van de Sint-Jozefkerk, maar Flor Stes wilde dat de kinderen van de wijk beter zouden worden van de verkoop. En zo zal het gebeuren. We zijn Flor heel dankbaar”, benadrukt Rita Lauwers. 

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio