© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

1 / 7

Peover Camp met authentieke Sherman tank lokt 2000 bezoekers naar Fort 2

Tanks, rum and coca cola

Een ritje maken aan boord van een Sherman-tank, een operatie bijwonen in een veldhospitaal en de gereïncarneerde Andrew Sisters zien optreden. De ruim 2000 bezoekers van Peover Camp in Fort 2 werden terug naar 1944 gekatapulteerd.

jaa

Wanneer we Fort2 naderen, merken we aan de patrouillerende jeeps dat het anders zo rustige bolwerk opnieuw is veroverd. Zo’n 200 verzamelaars van voertuigen en attributen uit de Tweede Wereldoorlog hebben er op uitnodiging van de Antwerpse vereniging Historical War Wheels hun kaki tenten opgeslagen en tonen trots wat ze de voorbije jaren allemaal op de kop hebben kunnen tikken. Ze doen dat allemaal in al even authentiek uniformen van Amerikaanse en Engelse soldaten. Duitse uniformen zijn taboe.

Het jaarthema van de historische tentoonstelling dit jaar is artillerie. Blikvanger is zonder twijfel Firefly, de indrukwekkende Sherman tank die echt dienst heeft gedaan tijdens WOII. De Wommelgemse verzamelaar Pol Govaert heeft hem normaal thuis in zijn alleen op uitnodiging te bezoek oorlogsmuseum staan, maar is er dit weekend mee naar Fort 2 gebold. De oorslogstank rijdt nog echt, al verbruikt ze 600 l per 100 km. Dit glimwormpje weegt 36 ton, maar toch worden de straten niet beschadigd door de ritjes die Govaert maakt. Het oorlogstuig is namelijk uitgerust met rubberen rupsbanden. Lees het volledige verslag maandag in Gazet Van Antwerpen editie Zuid.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio