© JAa

© JAA

© JAA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vanaf 24 juli elke zondag vanuit Schoten Bad

'Schoten in Badkostuum' alvast wel als nostalgische vertelwandeling

Laat de glorieperiode van Schoten als badstad nu net de inspiratiebron zijn voor Patrick Vinck en Niels Dupon om deze zomer Schoten Bad te bouwen bij brug 14. De leuke zomerbar ging het voorbije weekend open met onder meer een optreden voor kinderen door Lady Angelina en trok al meteen heel wat nieuwsgierigen.

jaa

“Tot 4 september hebben we van alles te bieden, maar recreatief zwemmen staat voorlopig niet op het programma”, reageert Patrick Vinck op het idee om terug te zwemmen in de vaart. “Op 20 augustus organiseert het Trinity Triathlon Team van hieruit wel een zogenaamde zwemloop voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Maar we staan open voor alle voorstellen voor wie hier nog iets op het getouw wil zetten. Een te land, ter zee en in de lucht zou leuk zijn, maar wij faciliteren alleen.”

Alvast voor deze zomer ziet het er naar uit dat alleen nostalgische zielen hun hart kunnen ophalen tijdens de vertelwandelingen Schoten in Badkostuum, die Stefan Livens en Dirk Van Geel vanaf 24 juli elke zondagnamiddag organiseren. Flanerend langs het water, vertellen ze straffe verhalen uit de tijd dat Schoten aan de zee lag. “‘Niet te ver van ’t bosch, niet te ver van de vaart, niet te ver van ’t café, zoo zal iedereen aangenaam zijn dag kunnen doorbrengen.’ Zo werd Schoten destijds aangeprezen”, licht Dirk Van Geel alvast een tipje van de sluier. “Zowel de beau monde als de gewone man vonden in stijl hun weg naar dit paradijs. Wij brengen het terug tot leven.”

www.schotenbad.be

www.ghostwalk.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners