© JAA

© JAA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Moeder en dochter openen restaurant en feestzaal in 15de-eeuwse burchthoeve

Poort ’t Withof zwaait opnieuw open

Het 15de-eeuwse Withof is één van de alleroudste en meest merkwaardige gebouwen van Wommelgem. Na jaren van restaureren zwaaiden Diane De Boeck en dochter Inge De Win de imposante poort van de monumentale burchthoeve opnieuw open. Op het groene binnenerf, maar ook in de verschillende hoevegebouwen kan je sinds deze week opnieuw heerlijk lunchen, dineren en feesten in een uniek historisch kader.

jaa

’t Withof, dat ook bekend stond als Hof Van Sompken, was eeuwenlang de thuishaven van rijke grootgrondbezitters waarvan de landerijen zich uitstrekten over meerdere dorpen in de omgeving.

De grootvader van Dianes echtgenoot Gustaaf De Win kocht ’t Withof in 1951. Sinds 1995 is de prachtig omwalde oude burchthoeve de woning van Gustaaf, Diane en hun dochters Inge (26) en Jessie (28). Het landelijk gelegen domein meet 1,2 hectare. Met de breed omwalde hofgracht en een bijzonder karakteristieke binnenplaats, heeft ‘t Withof de allures van een vesting. De houten ophaalbrug werd in 1877 vervangen door een stenen overwelving, maar die verbouwing schaadt het haast sprookjesachtige kader in geen geval.

“Ik kom uit een familie van Antwerpse traiteurs en feestzaaluitbaters”, vertelt Diane. “Salons De Boeck in de Gounodstraat en aan de Mechelsesteenweg waren decennialang een begrip in de hoogste kringen. Die draad neem ik hier nu terug op samen met mijn jongste dochter. De voorbije jaren hebben we niet alleen veel tijd en energie gestoken in het bouwkundig opknappen van onze eeuwenoude hoeve. Ze voldoet nu ook aan de meest strenge normen inzake comfort, voedselveiligheid en andere horecaregels. Inge volgde opleidingen aan de PIVA en andere culinaire instituten. Met Pedro Bonné, tot voor kort souschef in het restaurant van golfclub Bossenstein in Broechem, hebben we een hele goede jonge kok binnen onze omwalling.“

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio