Geen tram door centrum

Deze brug wordt afgebroken en vervangen door een nieuwe. Hoe die er precies zal uitzien is nog niet duidelijk, maar er zal zeker geen tram over rijden. Foto: JAA

Minister Ben Weyts laat handelaars en bewoners opgelucht ademhalen

Geen tram door centrum

Print
Wijnegem - De tramlijnen 5 en 10 zullen niet verder doorgetrokken worden door het centrum van Wijnegem. Dat valt af te leiden uit een antwoord van minister Ben Weyts (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

De lijnen 5 en 10 hebben sinds enkele jaren hun eindhalte aan Fortveld, even voorbij het Wijnegem Shopping Center en net voor het smalle deel van de Turnhoutsebaan. Dat de tramsporen ooit verder doorgetrokken zullen worden tot over het Albertkanaal via de nieuwe centrumbrug die daar eerlang moet verijzen, is een nachtmerrie voor vele Wijnegemnaren. Eind vorig jaar nog sprak de gemeenteraad zich unaniem uit tegen dat plan van De Lijn. 


Op initiatief van Wijnegems Vlaams Belang-fractieleider Dirk Verhaert polste Vlaams Parlementslid Tom Van Grieken zopas naar de stand van zaken. “Ik ben blij dat de minister geantwoord heeft dat bij de verdere plannen voor een nieuwe brug niet langer rekening zal gehouden worden met een oeververbinding voor de tram. Dat is goed nieuws voor de bewoners en handelaars in het centrum van onze gemeente”, aldus Verhaert.
 

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio