© JAA

© JAA

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Natalia zingt aangrijpend lied tijdens afscheid Rupert Suply

In en rond de kerk OLV Koningin in Schoten woonden zaterdag zo’n 750 vrienden en familieleden de uitvaartplechtigheid bij van de op 14 juni overleden dj en oud-voetballer Rupert Suply. Het afscheid groeide uit tot één grote en inspirerende lofzang op het leven.

jaa

Suply, die in Wommelgem woonde en opgroeide in Berchem, was de laatste jaren vooral bekend als het boegbeeld van de vzw HOPE, waarmee hij in totaal 50.000 euro inzamelde voor kankeronderzoek.

Kanker was ook de ziekte die Suply zelf klein kreeg, na een moedige strijd van acht jaar en 650 chemobehandelingen. Hij werd slechts 30 jaar oud en koos uiteindelijk voor euthanasie. Met zijn echtgenote Bonny kreeg hij in januari nog een zoontje, Lewis.

De kerk, die versierd was met het logo van de vzw en waarin de kleur wit de toon zette, was veel te klein om iedereen een plaats te geven. Buiten stond gelukkig een groot scherm opgesteld zodat ook daar nog zo’n honderd mensen de plechtigheid live konden volgen.

Zoals de stichter van vzw HOPE zelf wilde, werd de eredienst ondanks alle verdriet, een lofzang op het leven. "We love life”, was het credo van de vzw HOPE. Als dj, die onder meer op Tomorrowland optrad, had Suply zelf voor de soundtrack gezorgd van zijn uitvaart met sfeervolle dancetracks en ingehouden beats.

Ook Natalia, begeleid door gitarist Leendert Haaksma, kwam op het einde een passend nummer zingen: ‘Shining star’, een nummer van Nneka dat Rupert Suply zelf uitgekozen had.

Religieuze uitstraling

Uit de getuigenissen van vrienden Natascha Hendrickx, Wesley Van der Beken en Seppe Slaets, Ruperts echtgenote Bonny, zijn broer Elliot en zusje Yadee, zijn ouders Ignace en Lutgard en anderen bleek wat voor inspirerende persoonlijkheid Rupert Suply is geweest, met een niet aflatend optimisme en daadkracht als belangrijke eigenschappen.

De priester maakte zelfs gewag van een religieuze uitstraling en vergeleek hem met pater Damiaan, die zich als melaatse ook bleef inzetten voor zijn lotgenoten.

Ruperts vrienden droegen de kist belegd met witte rozen in en uit de kerk. Aangrijpend was het moment toen al die vrienden achter het altaar plaatsnamen om arm in arm een vangnet te vormen, symbolisch voor het engagement dat ze onlangs op zich hebben genomen om het levenswerk van de betreurde jongeman, zijn vzw HOPE, verder te zetten en Ruperts weduwe en zoontje te steunen.

De vele aanwezigen bewezen de ‘topper’ tot vijf keer toe een eerbetoon met een lang en daverend applaus en knuffels met omstanders.

Vastgoed

Jobs in de regio