Nieuwe kleedje voor Van de Vos Reynaerde-buurt

Print

Schepen Wouter Rombouts bij de start van de werken in Berkenrode op het heraan te leggen plein in de Grimbertlaan. Foto: JAA

Schoten - Berkenrode, de wijk met de mooie straatnamen geïnspireerd op personages uit het epos Van de Vos Reynaerde, gaat op de schop. “De bewoners hebben geduld moeten oefenen omdat de subsidies steeds op de lange baan geschoven werden, maar deze wijk krijgt de herwaardering die ze verdient”, aldus schepen voor Openbare Werken Wouter Rombouts (N-VA).

De Reinaertlaan, Grimbertlaan, Hermelijnlaan en het kleine Kanteklaarpad stonden al vele jaren op de planning voor heraanleg. Telkens kwam er uitstel van omdat de Vlaamse Milieumaatschappij haar subsidies terugtrok. Net op het moment dat de gemeente – het wachten beu -  de benodigde 1,5 miljoen euro volledig zelf wilde betalen, kwam de VMM toch over de brug met een forse toelage voor aanleg van de riolering. Want die ontbreekt nu nog in de vier straten. De bewoners moeten allemaal verplicht overschakelen op een gescheiden waterafvoer: huishoudelijk afvalwater en hemelwater mogen niet langer vermengd worden. 

“We behouden daarom ook alle grachten en gaan die zelfs herwaarderen”, aldus schepen Rombouts. “Na overleg met de bewoners pakken we ook het wegdek aan.  Wegversmallingen zullen automobilisten aanzetten tot langzaam rijden. In de Hermelijnlaan komt nog een extra middengeleider als verkeersremmer.”
Meest in het oog springende ingrepen worden het kanaliseren van het verkeer in de nu wel erg brede bocht als verbinding tussen Grimbertlaan en Reinaertlaan, ten voordele van openbaar groen, en het herinrichten van het plein halverwege de Grimbertlaan. 

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio