© JAA

Ezel Myriam schuift van bruggetje

Pelgrimstocht met ezel eindigt in riviertje Seneffe

Op Hemelvaartsdag vertrok Hugo Van Pelt te voet en in het gezelschap van ezel Myriam vanuit Oelegem op bedevaart naar Santiago de Compostella. Maar de tocht eindigde veel vroeger dan gepland in een riviertje in het Waalse Seneffe.

jaa

De onderneming van de oud-bakker, waarover we uitgebreid berichtten in Gazet van Antwerpen van 4 mei, baarde opzien. Niet alleen omdat de Antwerpenaar zelf 80 jaar is, maar ook omdat hij zijn trouwe ezel Myriam liet meestappen om de bagage te dragen. “De start was fantastisch. De eerste dagen stonden de mensen ons in alle dorpen langs het parcours op te wachten met bemoedigende woorden en koekjes voor Myriam.”

Hugo had uitgerekend dat ze aan het tempo van 3 km per uur half oktober in het Noord-Spaanse bedevaartsoord zouden aankomen. Maar in Arquennes, een deelgemeente van Seneffe in Henegouwen, liep het mis.

“We zaten op een officieel GR-pad, nr. 12, maar op een gegeven moment was dat versperd door recent omgehakte bomen. Ik zocht en vond een alternatieve weg, maar op een gegeven moment stonden we voor een klein riviertje, La Samme. Er lag een smal bruggetje, maar toen we er over stapten, stribbelde Myriam wat tegen. In die mate dat ze met haar achterste poten van het bruggetje schoof en vervolgens volledig 4 meter lager in het stroompje met lage waterstand terechtkwam.”

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio