Kampioenentaarten in Schoten en supportersclub in Brecht

Antwerpen juicht mee om Brugse titel

Print

Nathalie Lootens van bakkerij Dellafaille met de kampioenentaarten. Foto: JAA

Schoten / Brecht - Blauwzwarte taarten in de etalage bij Bakker Dellafaille in Schoten en een volle bus supporters die vanuit Brecht naar het Jan Breydelstadion reed. Ook in de Antwerpse regio werd de titel van Club Brugge flink meegevierd.

Nathalie Lootens, echtgenote van de bekende Schotense bakker Jan Dellafaille, groeide op in Ruddervoorde, vlakbij Brugge. “Als kind al ging ik mee met vader en moeder naar Club kijken op zondagnamiddag. Ma koos altijd een plekje in de zon om goed te kunnen bruinen. Pa is in 1978 zelfs mee naar de Europacupfinale tegen Liverpool in Londen gaan kijken”, vertelt Nathalie met sappig West-Vlaams accent. Dat is ze na al die jaren Schoten nog niet kwijt geraakt, evenmin als haar liefde voor blauwzwart. Een dag na het behalen van de titel, lagen er in de etalage van Dellafaille een tiental taarten versierd met het embleem van de nieuwe kampioen. 

De enige supportersclub van Club Brugge in de Antwerpse rand is Blauw-Zwart Brecht. Iedere thuiswedstrijd komen de fans uit de Noorderkempen samen in de kantine van Sporthal De Ring om van daaruit met een bus naar Brugge te bollen. “Zondag waren we met 66”, vertelt voorzitter Sonja Mergits. “Ik moet je niet vertellen zeker dat de sfeer aan boord opperbest was, zeker? Maandag is een deel van onze 120 leden opnieuw naar Brugge getrokken voor de viering in de binnenstad.”

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio