© JAA

© JAA

© IF

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Verkenners van weleer veroveren Fort 2

Dasrock op 29 en 30 april wil ook families entertainen

Het Fort van Wommelgem zal morgen en zaterdag op zijn grondvesten daveren naar aanleiding van het 9de Dasrock. De organiserende scouts zorgen voor vuurwerk met o.m. Rupelsoldaten, presenteren hippe dj’s, maar met een nieuwe circusshow worden ook de kinderen niet vergeten.

jaa

Dieren, zeker schuwe dieren als dassen, zal je niet spotten in Wommelgem en al zeker niet tijdens Dasrock. “Toch worden de dieren in het wapenschild van Wommelgem dassen genoemd, al zien ze er bij nader inzien meer uit als everzwijnen”, geven medeorganisatoren Jonas Celis (23), Ares Ceulemans (22) toe. “In Wommelgem is alleszins ook een Dasstraat. Bovendien zagen we in de naam ook een link naar de traditionele scoutsdas.”

Maar uniformen behoren vrijdagavond en zaterdag niet tot de dresscode van het dance- en rockfestival, al hoeven een gescheurde jeans en leren jekker ook niet per se want Dasrock wil zich meer dan ooit ook profileren als familie-evenement. Top of the bill zijn zaterdag de hippe reggaetroepen van Rupelsoldaten, voorafgegaan door o.m. Balkanski Soundsystem, 70’s Tush, We are prostitutes en Dynamo Zjoss. Vrijdagavond zijn dj’s de ceremoniemeesters met Fous Sont Les Garçons, Smoked Pickels, Source of Bass en DB Blacklabel aan de knoppen.

Zaterdag begint het rockgedeelte pas in de vooravond want vanaf 15 uur tovert Dasrock de festivaltent eerst om tot een echte circustent. Jonas Celis: “Met medewerking van collega scout Heleen Soontjens en haar Antwerpse Circusschool Ell Circo d'ell Fuego zijn we gelukkig dat we als nieuwigheid een familievoorstelling kunnen aanbieden met allerlei randanimatie gericht op gezinnen en de jongste scouts. Dasrock op vrijdag 29 en zaterdag 30 april in Fort 2 Wommelgem. Combiticket 10 euro. www.dasrock.com

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners