Meer geld voor veilige en duurzame jeugdlokalen

Onder meer Chiro Bloemendaal maakt onder aanvoering van o.m. Koen Geens en Veerle Van den Bosch al een tijd werk van een grondige renovatie van haar lokalen, met ook steun van de gemeente. Foto: JAA

Meer geld voor veilige en duurzame jeugdlokalen

Print
Schoten - De gemeenteraad trekt flink meer geld uit voor de renovatie van lokalen van de jeugdbewegingen.

 Schepen voor jeugd Wouter Rombouts (N-VA), vorige week zelf voor het eerst vader geworden van dochtertje Julia, stelt dat er de voorbije jaren al wel flink geïnvesteerd werd in de infrastructuur voor de vele jeugdbewegingen van Schoten. “Maar om de lokalen vooral duurzamer en veiliger te maken, steken we nu nog een tandje bij”, aldus Rombouts. “Op advies van de jeugdraad hebben we de 15 jaar oude subsidieregels aangepast en bedragen opgetrokken. Zo is er dit jaar een budget van 30.000 euro ter beschikking om lokalen beter te isoleren, zuiniger te verwarmen en andere maatregelen te treffen. Dit betekent meer dan een verdubbeling ten opzichte van het vorige bedrag.” 


Maar ook voor een volledige vernieuwing van het jeugdhonk, trekt de gemeente het bedrag van de hoogst mogelijke subsidie op van 50.000 tot 70.000 euro.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen Noord.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio