Gymvereniging STOS buitelt jubileumjaar binnen

Print

Patricia Niveau, Ivan Kint en andere sterkhouders van de Schotense gymvereniging STOS, dat dit jaar haar zestigjarig bestaan viert. Foto: JAA

Schoten - Met haar ‘Zestival’, vol proevertjes van onbekende turndisciplines, serveerde gymclub STOS zaterdag alvast het voorgerecht van een feestmaal dat naar aanleiding van haar zestigjarig bestaan bereid wordt. Het hoofdgerecht volgt op 16 april wanneer een volle tribune in sporthal Vordensteyn een fonkelend diamanten massaspektakel voorgeschoteld krijgt.

Hun eerste buitelingen en sprongen maakten de gymnasten, van wat oorspronkelijk de Socialistische Turnkring heette, in het Volkshuis. Maar de banden met de rode politieke familie zijn verwaterd. Alleen secretaris Ivan Kint, al 33 jaar trouw op post, is nog socialist in hart en nieren. 
“We gebruiken alleen nog onze afgekorte naam STOS. Onze vereniging is al een hele tijd bewust neutraal en zelfs apolitiek. Iedereen is hier welkom. Je hoeft De Internationale echt niet uit het hoofd te kennen”, benadrukt Patricia Niveau (54), samen met Chris Van Liefferinge (53) al jaren de drijvende kracht en sportief verantwoordelijke van de grootse gymclub van Schoten. 

Zaterdag, tijdens het Zestival, lieten Patricia, Chris en de andere begeleiders de jonge gymnasten kennismaken met disciplines di bij STOS niet in het aanbod zitten zoals free running en Rhönrad. ’s Avonds werden de spieren losgegooid op een fuif. Op 16 april staat de jaarlijkse grote turnshow van STOS nog op het programma. 

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen Noord.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio