Kleuters metsen eerste stenen van nieuwe Heilig Hart-scholen

Print

De kleutertjes metsten met veel verve de eerste stenen. Foto: JAA

Schilde - Het Heilig Hart-instituut noemt zichzelf graag een school voor doeners. Die reputatie werd zeker waargemaakt tijdens de ludieke eerstesteenlegging van de nieuwe schoolgebouwen met bouwende kleuters en musicerende scholieren in de hoofdrol.

Na decennia van plannen maken, fondsen verzamelen en vooral lang wachten, ging in oktober 2015 eindelijk de spade in de grond aan de Oudaen. In de zone achter de meer dan 100 jaar oude schoolgebouwen van de Zusters van het Heilig Hart verrijzen twee gloednieuwe schoolgebouwen. De eerste muren van wat de nieuwe middelbare schoolmoet worden, staan er al.

Van de eveneens nieuwe kleuterschool is voorlopig nog niks te zien. “Maar ook voor de kleinsten heeft Markant Architecten een mooi nieuw gebouw getekend”, aldus de al even trotse directrice Pascale Van Haute. “De 75 kleuters van Heilig Hart zullen in juni 2017 zelfs als eersten mogen verhuizen en zo hun containerklasjes na 20 jaar kunnen inruilen voor een eigentijdse school.”

In september 2017 kunnen ook de 520 middelbare scholieren aan een nieuw schooljaar beginnen in een mooie nieuwe omgeving.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio