Forse uitbreiding Park and Ride Keizershoek leidt tot onrust

De geplande uitbreiding van de Park and Ride Keizershoek in Merksem bij de Bredabaan zorgt voor ongeruste reacties bij sommige verenigingen en bij de sp.a.

jaa

De stad Antwerpen en de Vlaamse overheid zijn het eens over het principe om van de huidige open parking een gebouw te maken van vier verdiepingen hoog waardoor er ook ongeveer vier keer zoveel wagens kunnen staan dan nu het geval is. De sp.a-afdelingen van Merksem en Schoten vrezen dat hierdoor nog meer auto’s naar de al bijna verzadigde Bredabaan worden gelokt. Ze zijn vooral ongerust over een mogelijk parallelle ontwikkeling van de parking van de huidige Carrefour, aan de overkant van de Bredabaan in Schoten, tot zone voor winkels, kantoren, horeca en appartementen.

Voorlopig is er alleen een principiële beslissing over uitbreiding van de park and ride Keizershoek. De Vlaamse overheid zou dat parkeergebouw realiseren. Een en ander past ook in de Minder Hinder-maatregelen bij de geplande grote wegwerkzaamheden in de stad. Volgens Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) kan het parkeergebouw wellicht in 2017 in gebruik genomen worden. Een mogelijke ontwikkeling van de Carrefoursite staat daar volledig los van, zegt Kennis nog.

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio