Geslaagde try-out voor kunstkampen

Foto: JAA

Geslaagde try-out voor kunstkampen

Print
Schilde - De tweedaagse culturele workshops toneel, muziek en kunst die de gemeente deze week organiseerde, zorgde voor heel wat beweging in de Muziek- en Woordacademie tijdens de krokusvakantie. Raphaël Daklalah (6) bewees alvast veel gevoel voor ritme te hebben.

Een try-out. Zo kan je deze kampen noemen. “We wagen ons nog niet aan de kleuters zoals in het MAS. Misschien is dit een uitdaging voor volgend jaar. Maar ik ben al blij met deze realisatie en de goede samenwerking tussen onze dienst cultuur en de academie”, aldus schepen van Cultuur Kathleen Krekels (N-VA).

“Het gegeven dat kinderen twee dagen kunnen ondergedompeld worden in de wereld van toneel, muziek of kunst maakt dat ze echt kunnen kennis maken met deze vorm van cultuur en ervaren of dit al dan niet iets voor hen is”.

Enkele tientallen kinderen besloten twee dagen van hun krokusvakantie op te offeren aan de ‘kunst’ en zich creatief te late prikkelen door ervaren leerkrachten van de academie zoals Jozefien Peelman, een celliste die al jaren muziekles geeft. 

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio