120 lichtjes houden Imke levend

Foto: JAA

120 lichtjes houden Imke levend

Print
Schoten - Imke Vanhaecke heeft maar zes maanden geleefd. Maar een druk bijgewoonde lichtjeswandeling, die haar ouders organiseerden, toont aan dat het meisje nog in vele harten zit.

Imke kwam 10,5 jaar geleden ter wereld als eerste kindje van Schotenaren Luc Vanhaecke en Freija Daems. “Ons dochtertje bleek een ernstige hartafwijking te hebben”, vertelt Freija. “Een week na har geboorte al bleek een zware hartoperatie noodzakelijk. Het ging toen een tijd beter met Imke, maar amper zes maanden later bleek een nieuwe zware operatie noodzakelijk. Op 7 februari 2006 is ze overleden.”

Imkes dood is geen taboe. Dat bleek zopas ook tijdens de door haar ouders georganiseerde lichtjeswandeling om het meisje te gedenken. “Ik was blij verrast met de hoge opkomst”, vertelt haar mama. “Meer dan honderd familieleden en vrienden waren op onze uitnodiging ingegaan om samen een avondwandeling te maken door het natuurdomein Wijtschot en vervolgens pannenkoeken te eten in zaaltje De Vier Notelaars. Imke was er bij, in gedachten, maar ook op foto en kadertjes met enkele tastbare herinneringen. Heel sereen, maar ook sfeervol.”

Tijdens de Imke-memorial werd ook geld ingezameld. “Tot onze verrassing kregen we 943 euro bij elkaar”, aldus Freija. “We gaan dat bedrag integraal overmaken aan het Fonds Kadee, ten voordele van alle patiënten van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth, UZ Gent."

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio