© JAA

Sven Tonnaer maakt van de Vroege Morgen haast cultuurcentrum

Volkscafé met een grote V

Het WK veldrijden zondag is voor Sven Tonnaer, nieuwe uitbater van de Vroege Morgen, aanleiding om samen met ploegmaat Egbert Nuyts de typetjes Willy & Willy nog eens van stal te halen: dj’s die vroeger op het parcours steevast voor sfeer zorgden. Het is dezer dagen lang niet de enige activiteit in het bijna honderd jaar oude volkscafé, dat bruist als in zijn beste dagen.

jaa

De duif. Zo stond de Vroege Morgen vroeger bekend. “Het is hier altijd de plek geweest waar de duivenmelkers van Wijnegem samenkwamen om hun vogels klaar te maken voor een wedstrijd en waar ze nadien samen in spanning wachten op de uitslag”, weet Sven Tonnaer (39), die thuis speelt want in Wijnegem lid is geweest van haast alle verenigingen, maar niet van de duivenbond.

“Ik koester de stamgasten van weleer, vandaag bijna allemaal tachtigers. Zij komen hier nog bijna elke dag en hebben hun vaste stek. Begin deze maand is Fonne Fransen overleden op 73-jarige leeftijd. Hij was voorzitter van de duivenbond. Uit eerbied voor hem stellen collega-duivenmelkers nu zondag, voor het WK-feest losbarst, nog eens al zijn duiven tentoon.”

De Vroege Morgen kreeg in 2013 een verjongingskuur met de overname door Guy Lesneuck. Vorig jaar liet hij het stuk horeca-erfgoed over aan Sven Tonnaer, die na een carrière als productmanager bij Electrabel, toe was aan iets anders. Sindsdien heeft het café haast de allures van een cultuurcentrum. Zoveel gebeurt er. Danslessen, concerten, breiavonden, een mamacafé-voor aanstaande en jonge moeders, 80’s- en andere party’s, carnaval, biologische eetfestijnen, fietsclub, … De Vroege Morgen wil van alle markten thuis zijn.

Volkscafé de Vroege Morgen, Turnhoutsebaan 268 in Wijnegem.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen Metropol Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio