© IF

Wijken roken vredespijp over windmolens

“Gedeelde bezorgdheid over impact”

De wijkcomités Schotenhof, Donk, Ongeschonden Wijtschot en Geuzenvelden stellen in een gezamenlijk communiqué dat er in al deze buurten zowel voor- als tegenstanders zijn van de geplande windmolens aan het Albertkanaal. “Van een oorlog tussen de wijken is geen sprake. We willen allemaal transparantie in dit dossier”, klinkt het.

jaa

Eerder deze week liet het bestuur van wijkvereniging Geuzenvelden nog weten uit klimaatbewustzijn voorstander te zijn van de windmolens in eigen buurt. Dat leidde bij Johan D’Hollander en Sabine Broeckx, twee trekkers van het protest tegen de windmolens vanuit de Schijnparklaan, tot boosheid.

“Het wijkbestuur is niet representatief. Wij bezitten de nodige bewijzen die aantonen dat ook 85% van de inwoners van Geuzenvelden, de wijk die het dichtst tegen de inplantingsplaats ligt, gekant is tegen de windturbines. Het protest komt dus niet alleen uit de Schijnparklaan”, aldus de woordvoerders van Ongeschonden Wijtschot, die voor de naam van hun actiegroep inspiratie vonden in het waardevolle natuurgebied vlak naast de site waar de windmolens komen. Ze gaan er prat op intussen 1200 handtekeningen te hebben verzameld tegen de winmolens en de ondertekenaars komen uit heel Schoten, stellen ze vast.

De drie wijkverenigingen in Schoten Oost trekken na overleg nu plots aan één zeel, althans hun besturen toch. Frieda Van Den Plas (Donk), Min De Dycker (Schotenhof), Karel van de Mieroop (Geuzenvelden) en Johan D’Hollander en Sabine Broeckx (Ongeschonden Wijtschot) zaten zopas samen en benadrukken dat ze in alle vriendschap samenleven.

“Het is niet zo dat de ene wijk voor en de andere wijk tegen de windmolens is. In alle betrokken wijken en daarbuiten zijn er voorstanders, tegenstanders en mensen die met vragen zitten en al dan niet terecht bezorgd zijn. Al deze mensen moeten gehoord worden in dit dossier.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio