Vrijwilligers helpen groenarbeiders van park Vordenstein

Foto: JAA

Vrijwilligers helpen groenarbeiders van park Vordenstein

Print
Schoten - Sommige vrijwilligers van de Vriendenkring Vordenstein zijn zo enthousiast dat ze de groenarbeiders nu ook al wekelijks komen helpen. Gisteren pakten Bea Laitem, Myriam De Vree en vijftiental andere noeste werkers het heidebestandje aan.

Heide is zeldzaam in het mooie park van de Vlaamse overheid. In het pinetum of de naaldbomentuin, net voorbij de heksengang met z’n indrukwekkende rododendrons, bevindt zich toch een lapje van zo’n 20 are met deze in het najaar bloeiende planten. “Niet te vergelijken natuurlijk met de Mechelse Heide in Limburg of de Kalmthoutse Heide natuurlijk, maar het is mooi en belangrijk voor Vordenstein”, legt boswachter Wouter Huygens uit. “Wilde bijen en andere insecten komen er op af en ook andere dieren zoals hazelwormen vinden hier een schuilplaats onder de heidebosjes. Maar vliegden, berk en andere opschietende planten- en boomsoorten kunnen zonder ingrijpen de heideplanten snel overwoekeren. Het is fantastisch dat we voor de jaarlijkse grote schoonmaak in januari weer de hulp kregen van vrijwilligers van onze vriendenkring. Zo leren ze tegelijk heel wat over de natuurwaarde van het park.”

Wie zelf ook wil helpen of lid wil worden van de Vriendenkring Vordenstein, kan mailen naar dirk.vanhimeeck@lne.vlaanderen.be

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio