Pas 17 en nu al platencontract als dj op zak

Foto: JAA

Julian Cross heeft dancehit met remix 'Forget me nots'

Pas 17 en nu al platencontract als dj op zak

Print
Schoten - Helemaal alleen op zijn kamer in de ouderlijke villa in Schotenhof. Zo toverde Julian Janssen (17) de dancemix “Forget me nots” uit zijn mengtafel. Het nummer wordt vaak bij ons op de radio gedraaid, maar meer nog in Frankrijk, waar Capitol Music hem prompt een platencontract aanbood. “Ooit wil ik op Tomorrowland optreden samen met mijn grote voorbeeld Martin Garrix”, vertelt Julian Cross, zoals zijn dj-naam luidt.

Julian werd bijna 18 jaar geleden geboren in Den Haag, maar woont al bijna zijn hele leven in Schoten. “Ik moet 14 geweest zijn toen ik mijn eerste mengpaneeltje kreeg. Hoewel ik als kind ook heel graag drumde, bleek het experimenteren met andermans beats toch meer mijn ding te zijn. Ik kan er hele dagen aan een stuk mee bezig zijn tot diep in de nacht. Muziek maken word ik nooit beu. Mijn kamer is mijn laboratorium.”

Julians ouders geloven rotsvast in het mixtalent van hun zoon. Mama Corina Nolten was niet te beroerd om zoonlief twee jaar lang elke donderdag heen en weer naar Amersfoort te rijden, toch 140 km van Schoten. “Maar daar is nu eenmaal de Nederlandse Pro DJ School gevestigd”, verklaart een dankbare Julian. “Ik leerde er veel. Net als van de Belgische producer Serge Ramaekers, destijds de man achter Confetti’s, de legendarische New Beat-formatie, en de laatste tijd hitleverancier voor 2 Fabiola. Maar hij is ook vandaag nog heel intensief met muziek bezig. In zijn studio in Brasschaat hebben we ‘Forget me nots’ afgewerkt. Ik heb ook al veel hulp gehad van Celine Aron, die via haar So Blonde Management intussen ook mijn boekingen regelt.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio