33% meer schaatsers in Winterdorp

Foto: IF

33% meer schaatsers in Winterdorp

Print
Wommelgem - Het Winterdorp van Wommelgem lokte dit jaar meer dan 10.000 schaatsers naar de piste op de Kerkplaats. Dat zijn er liefst 33% meer dan tijdens de vorige editie twee jaar geleden. “We moeten gezien dit succes durven overwegen om af te stappen van de tweejaarlijkse traditie en volgende winter al opnieuw een ijspiste te zetten”, evalueert schepen voor Feestelijkheden Koen Baert (Gemeentebelangen).

Vorig jaar gooide de plotse elektriciteitsschaarste nog roet in het eten en werd de schaatsbaan in allerijl afgeblazen door het gemeentebestuur. Dit jaar was het dan weer buitengewoon warm en van een ‘gezellig’ winterse sfeer was er geen sprake. Toch bleek de nu overdekte ijspiste van 400 vierkante meter een echte magneet te zijn.

“Niet alleen de Wommelgemnaren kwamen zich in groten getale amuseren op het ijs. We merkten ook een sterk toegenomen interesse van inwoners uit omliggende gemeenten”, stelt schepen Koen Baert tevreden vast. “Broechem, Wijnegem, Ranst, Borsbeek en zelfs Schilde. In al die gemeenten was sprake van een echte wintersportuittocht richting Wommelgem. Tijdens de eerste twee weken, toen de scholen nog open waren, was de piste van ’s morgens vroeg al bezet door klassen uit al die gemeenten. Ze beleefden leuke laatste schooldagen en leerden zo de troeven van Wommelgem kennen.”

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Zuid.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio