Groeten uit Schoten en Sulawesi

Nieuwjaarsreceptie zonder ballons, maar met bier en frietjes

Print

Op Schoten Schol kan je net als burgemeester Maarten De Veuster al bij wijze van proef deed, een persoonlijke ansichtkaart laten maken van jezelf met je vrienden. Foto: Zoemin

Schoten - Ballons met wenskaartjes zullen er dus niet meer opgelaten worden op Schoten Schol . Maar dankzij fotografe Inge Nijs kan je met je vrienden wel de hoofdrol spelen in je eigen Schotense groetenkaart. Het is maar één van de attracties op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente morgen op de Markt tussen 11 en 13 uur.

De gemeente heeft voor enkele leuke alternatieven gezorgd en kan daarbij onder meer rekenen op beroepsfotografe Inge Nijs en haar studio Zoemin. “Samen met mijn collega Martin Steenhaut richt ik zondag het ballonnententje in tot fotostudio. Groepjes kunnen gratis poseren voor onze lens met een schijnbaar groen scherm op de achtergrond. De Schotenaren worden dankzij de greenkey-techniek vanzelf geprojecteerd in een mooie Schotense postkaart die weer ander creatieve Schotenaren ontworpen hebben voor deze gelegenheid: broers Pieter en Matthijs Rubberecht van bureau Zologie. Het Kasteel van Schoten en de Valkentoren zijn de voornaamste decorstukken. Een test met burgemeester Maarten De Veuster leverde alvast een aardig resultaat op.”

De gemeente sponsort één ter plaatse gemaakte print van de ansichtkaart, maar de ‘modellen’ kunnen meer kaarten digitaal downloaden via de website van Zoemin. Inge Nijs: “Ik werk vrijwillig mee aan Schoten Schol, maar het zou leuk zijn als de Schotenaren mijn deelname aan de Sulawesi Classic zouden sponsoren."

Schoten Schol 2016, zondag 3 januari van 11 tot 13 uur.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio