© JAA

Warmste week zorgt voor koufront in schepencollege

Vierde schepen Kathleen Krekels (N-VA) mocht live op de radio aankondigen dat de Antwerpse N-VA-afdelingen 8633 euro hadden ingezameld voor Music For Life. Applaus op alle banken, behalve op die van het schepencollege in Schilde, waar derde schepen Lieve Struyf (CD&V) haar collega aansprak op inconsequent gedrag.

jaa

N-VA was een opvallende deelnemer aan de solidariteitsactie van Studio Brussel. “We kozen de vzw Bednet als goede doel om geld voor in te zamelen”, vertelt Kathleen Krekels, die als Vlaams Parlementslid de campagne in de hele provincie Antwerpen trok. “Bednet zorgt dat ook kinderen die langdurig ziek zijn via computer interactief de lessen in hun klas kunnen volgen, alsof ze er zelf bij zijn. Een prachtig hartverwarmend project.”

Maar niet iedereen reageerde even enthousiast op de N-VA-actie. “Het is natuurlijk goed bedoeld, maar ik vind het toch dubbel”, klinkt Krekels collega-schepen van Welzijn Lieve Struyf (CD&V) kregelig. “Als grootste partij van Vlaanderen die het beleid bepaalt, zouden jullie er toch in de eerste plaats voor moeten zorgen dat dergelijke goede doelen niet hoeven te worden gesteund met goedbedoelde kaarsenverkopen.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio