© JAA

De Viswinkel zorgt voor warme kerst in Casa di Mauro

Paul Storms en Martine Peeters van De Viswinkel op de Turnhoutsebaan zijn blij dat hun klanten op de dag voor Kerstmis niet alleen veel kabeljauw, kreeft en oesters kochten, maar ook voor 1140 euro wijn ten voordele van Casa di Mauro in Kontich.

De initiatiefnemers van Casa di Mauro noemen hun opvangcentrum een ‘leefboerderij voor buitengewone mensen”. “Het gaat om een kleinschalige woonvorm in een hoeve voor negen volwassen personen met een beperking, met inwonende begeleiding, waar het huiselijk gevoel centraal staat, waar mensen die er wonen of werken zich echt thuis voelen”, vertellen Rudi en Veerle Segers-Van Otten, die Casa di Mauro vertegenwoordigden in Schilde.

“In Casa di Mauro draaien ze iedere euro om alvorens hem uit te geven en dus is de steun die De Viswinkel van Schilde verleende met Kerstmis zo belangrijk”, vertellen Rudi en Veerle. De link tussen Casa di Mauro en De Viswinkel is chef-kok Tom Suls, wiens nichtje Liesje (21) woont in de bijzondere boerderij en er heel gelukkig is.

“Ik heb mijn bazen Paul en Martine gelukkig kunnen overtuigen om zich mee in te zetten voor dit goede doel en de klanten reageren ook allemaal enthousiast op het infostandje”, zegt Tom. “Daar konden ze donderdag heerlijk witte en rode wijn kopen, net als champagne. Elke fles is genoemd naar één van de bewoners.”

www.casadimauro.be

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen Metropool Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio